• Projekt Mikrobity v odbornom vzdelávaní

          • Už po druhýkrát sa nám podarilo získať projekt nadácie PONTIS, vďaka ktorému robíme vyučovanie informatiky a rôznych odborných predmetov zaujímavejším. Podarilo sa nám zadovážiť samotné microbity,  tri druhy robotov (autuíčok) a rôzne doplňujúce sady pre microbity. 

            Projekt napísala a zabezpečila pani zástupkyňa Ing. Slávka Šoltésová. 

          • Digitálny žiak

          • Chceš sa stať digitálnym žiakom? Chceš získať notebook či tablet? Registruj sa.

             

             

            Vážení rodičia, milí žiaci prvého ročníka. 

            Využite túto jedinečnú šancu. Registrujte sa na stránke vyplnením všetkých údajov a čakajte na potvrdzujúcu správu. Ak máte otázky, obráťte sa  na triednych učiteľov alebo vedenie školy. 

            Okrem všetkých prvákov školy môžu túto možnosť využiť aj žiaci zo slabých sociálnych pomerov a žiaci s rôznymi poruchami. Kliknite a registrujte sa. Nemáte čo stratiť, môžete len získať. Stojí vás to len kúsok vášho času. 

            Registruj sa tu

            Rodičia

            Chcem mať doma digitálneho žiaka

            Podľa výskumu Inštitútu vzdelávacej politiky (IVP) nebolo počas prvej vlny pandémie do online vzdelávania zapojených až 18,5% žiakov základných a stredných škôl. Negatívne boli zasiahnutí predovšetkým žiaci základných, stredných a stredných odborných škôl zo znevýhodneného prostredia a so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Kritická je aj skupina žiakov, ktorí v školskom roku 2022/2023 nastúpili do prvých ročníkov stredných škôl a do deviatych ročníkov základných škôl, čo potvrdzuje aj fakt, že študijné výsledky a vedomosti týchto detí sa počas pandémie výraznejšie zhoršili. Práve z tohto dôvodu je projekt Digitálny žiak určený pre žiakov základných, stredných a stredných odborných škôl. Na jeho konci je žiak schopný študovať digitálne, pripravený naplno rozvíjať svoj potenciál, získavať a zdokonaľovať svoje digitálne zručnosti, a teda uspieť v digitálnej dobe.

             

            Pre koho je projekt určený?

            Skupiny oprávnených užívateľov príspevku tvoria štyri skupiny žiakov, pričom sú z veľkej časti tvorené sociálnymi skupinami obyvateľstva v hmotnej núdzi, domácnosťami s nízkymi a podpriemernými príjmami a žiakmi so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Patria sem:

            • žiaci, ktorí sú členmi domácnosti v hmotnej núdzi (príjem členov domácnosti nedosahuje sumy životného minima)
            • žiaci, ktorí majú vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie o tom, že ich špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby vyplývajú z ich vývinu v sociálne znevýhodnenom prostredí
            • žiaci, ktorí sú členmi domácností, ktoré neprekračujú 60% mediánu príjmu (na základe potvrdenia o výške príjmu, resp. doklad o nevykonávaní zárobkovej činnosti, napr. potvrdenie o nezamestnanej osobe)
            • žiaci prvého ročníka stredných škôl (pre školský rok 2022/2023)

             

            Ako to funguje?

            Podrobný popis na získanie a uplatnenie príspevku nájdete nižšie. V prípade, že vaše dieťa patrí do skupiny oprávnených užívateľov, vyplňte registračný formulár. Neprehliadnite ani sekciu najčastejšie kladených otázok v prípade doplňujúcich otázok neváhajte kontaktovať naše call centrum +421 (0) 232 284466

             

          • Stravné lístky

          • Stravné lístky zakúpené v roku 2022 je potrebné použiť v roku 2022. Z dôvodu úpravy ceny stravného lístka nebudú lístky 2022  akceptované v roku 2023 v školskej jedálni.

          • Otvorenie školského roka 2022-2023

          • Milí žiaci, vážení rodičia!

            September sa blíži, možno rýchlejšie, ako je vám milé. No my sa na vás všetkých tešíme už 5. septembra 2022 v priestoroch našej školy. Otvorenie prebehne podľa nasledujúceho časového harmonogramu:

             

            Všetci prváci štvorročných študijných odborov prídu do klubu školy o 9.00 . 

            Všetci prváci trojročných učebných odborov budú očakávaní v klube o 10.00.

            Prváci dvojročného učebného odboru sa dostavia do klubu školy o 11.00

            Po úvodných formalitách v klube sa žiaci odoberú so svojimi triednymi učiteľmi do tried, kde budú informovaní o ostatných náležitostiach. 

             

            Žiaci vyšších ročníkov sa stretnú so svojimi triednymi učiteľmi v triedach v učebniach podľa rozpisu:

            II. A - č. 34 - Ing. Mgr. Slavomila Lengyel Macková

            II. B - č. 2 - Ing. Ingrid Halušková

            II. C - č. 33 - Ing. Martin Habala (zastupujúci TU)

            II. D - č. 35 - Ing. Vladimír Popík (zastupujúci TU)

            II. E - č. 05 - Mgr. Martina Derdziaková (zastupujúca TU)

            II. NS - č. 31 - Ing. Hana Nováková

            III. A - č. 24 - Ing. Daniela Kožárová

            III. B - č. 13 - Ing. Beáta Sárossyová

            III. C - č. 3 - Ing. Iveta Pavlenková

            III. D - č. 14 - Ing. Iveta Gotthardtová

            III. E - č. 26 - Ing. Iveta Vargová (zastupujúca TU)

            IV. A - č. 22 - Ing. Beatrix Vadászová

            IV. B - č. 1 - Mgr. Dorota Golianová

            IV. C - č. 25 - Mgr. Anna Kalivodová

            IV. D - č. 41 - PhDr. Mária Ferenčíková

          • Predĺženie platnosti preukazu ISIC

          • Milí žiaci !
            Aby ste mohli aj v ďalšom školskom roku využívať svoj Preukaz žiaka ISIC/EURO < 2 na všetky zľavy a výhody doma a v zahraničí, je potrebné predĺžiť jeho platnosť.
            Zakúpte si známku ISIC v hodnote 10 €. Úhradu urobte priamo na našej škole na študijnom oddelení v čase od 8:00 do 12:00 hod.
            Pokiaľ tak spravíte ešte tento týždeň, už budúci týždeň si ju môžete vyzdvihnúť na
            škole.
            V prípade, že si známku objednáte neskôr, cez e-shop https://www.objednaj-
            preukaz.sk/produkt/znamka-isiceuro/, známka vám bude doručená domov s kuriérskym
            poplatkom 3€.

          • Voľby do rady školy

          • Prosíme rodičov o o preštudovanie dokumentu, o účasť na rodičovskom združení 19. mája 2022 a uskutočnenie volieb. Taktiež uvítame vašu aktívnu účasť na živote školy vašou prácou v Rade školy.

            Vyzva.docx​​​​​​​

          • Prijímacie skúšky

          • Dňa 2. mája 2022 sa uskutočnia prijímacie skúšky žiakov, ktorí si podali prihlášku na našu školu v prvom termine, 9. mája pre žiakov, ktorí si podali prihlášku v druhom termíne. 

            Všetci žiaci sa dostavia do školy v termínoch a časoch podľa pozvánky. Prinesú si so sebou pero, občiansky preukaz (v prípade, že ho nemajú, tak iný preukaz s fotografiou a rodným číslom ), tlačivo o bezpríznakovosti pre návštevníka školy. Testy ani rúška potrebné nie sú, ale v záujme zachovania vlastného zdravia sú rúška a respirátory povolené. 

            Veríme, že všetci uchádzači budú úspešní. 

            pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_navstevnika.docx

          • Praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky

          • V dňoch 3. až 5. mája 2022 sa usktoční praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky pre triedy IV. A, IV. B, IV. C, IV. D a II. NS podľa rozpisu. Prajeme všetkým maturantom úspešné zvládnutie skúšky.

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje