•  

            Krajské oslavy Dňa študenstva v našej škole

            Slávnostné stretnutie predsedu Košického samosprávneho kraja JUDr. Zdenka Trebuľu s ocenenými žiakmi pri príležitosti Dňa študenstva sa konalo v priestoroch SOŠ technickej v Košiciach dňa 20.11.2014.

            Zároveň sa v našej škole konalo zasadnutie školskej komisie Zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja.

          •  

            Drevári z Islandu, Estónska a Chorvátsku v SOŠ technickej v Košiciach

            Projekt Leonardo da Vinci TeachMeWood

            Po dvoch rokoch projektovej spolupráce ôsmich zahraničných partnerov bude ich hostiteľom Stredná odborná škola technická v Košiciach. Týždenný pracovný pobyt osemnástich zahraničných hostí sa začal v utorok 11. 11. 2014. Hlavnou témou projektu je práca s drevom a jej budúcnosť v rámci Európy. Žiaci a učitelia spolu s košickými partnermi vyrábali ozdobné drevené výrobky tradičnými technikami. Zamestnanci školy svojim hosťom ukázali centrum mesta, jeho historické a kultúrne pamiatky a najstaršie múzeum ľudovej architektúry na Slovensku, a to drevené domy, hospodárske stavby a drevené náradie v Bardejovských kúpeľoch a najmä unikátne drevené kostolíky.

            Naši žiaci boli v partnerských školách v Nemecku, v Chorvátsku, v januári ich čaká workshop vo Francúzsku a projektová spolupráca vyvrcholí záverečným stretnutím všetkých partnerov na Islande.

          •  

            Vzdelávacie aktivity v Centre odborného vzdelávania a prípravy

            Firma MI TOP spol. s r. o. prezentovala nové technológie, materiály a postupy používané pri práci s liatymi podlahami. Aktivity sa zúčastnilo 44 účastníkov, a  to žiaci a pedagogickí zamestnanci SOŠ technickej v Košiciach, SPŠSaG v Košiciach, pedagogickí zamestnanci SOŠ v Spišskej Novej Vsi, SOŠ v Rožňave, SOŠ v Kráľovskom Chlmci.

            Dňa 6. novembra 2014 boli žiaci a pedagogickí zamestnanci SOŠ technickej v Košiciach, SPŠSaG v Košiciach, SOŠ v Dobšinej a SOŠ v Kráľovskom Chlmci firmou DOM-OV Slovensko s.r.o. oboznámení s technológiami, materiálmi a postupmi používanými pri  realizácii energeticky a ekonomicky najúspornejších systémoch technických zariadení budov a výstavbe pasívnych a nízkoenergetických domov.

          •  

            Comenius

            V dňoch 7. - 10. októbra 2014 sa uskutočnilo stretnutie s predstaviteľmi partnerskej školy v Poľsku v rámci projektu Comenius project Industrial Past - Green Future. Na tomto stretnutí boli prerokované projektové úlohy a plány. Zároveň si poľskí partneri prezreli školu, pracoviská praktického vyučovania a ďalších priestorov. Boli na Košickom hrade, na vyhliadkovej veži, navštívili kultúrne a historické pamiatky na Hlavnej ulici v Košiciach.

          •  

            Národné projekty

            Stredná odborná škola technická v Košiciach je zapojená do národných projektov, a to do projektu NÚCEM "Zvyšovanie kvality vzdelávania na základných a stredných školách s využitím elektronického testovania" a do projektu ŠIOV "Rozvoj stredného odborného vzdelávania".

          •  

            Projekt Leonardo

            TeachMeWood

            Pracovného stretnutia v rámci projektu TeachMeWood sa zúčastnili 21. a 22. 11. 2013 v Londýne štyria pedagogickí zamestnanci PhDr. Milan Lazorčák, Ing. Marta Kohútová, Ivana Koľová a Milan Košč. Na stretnutí okrem našich pedagógov boli aj partneri z Anglicka, Nemecka, Chorvátska, Turecka, Islandu a z Francúzska.

            Všetky vzdelávacie inštitúcie prezentovali svoje pracoviská a výrobky v odbore stolár. Zároveň bol dohodnutý harmonogram vzájomných návštev. Pedagógovia a žiaci našej školy navštívia v januári 2014 partnerskú školu v Nemecku, v septembri 2014 v Chorvátsku, v januári 2015 školu vo Francúzsku a v marci 2015 partnerov na Islande.

            Našu školu navštívia v novembri 2014 pedagógovia a žiaci z Islandu, Anglicka a z Chorvátska.

            Programom stretnutí budú prehliadky škôl, miest, spoločné práce žiakov na stolárskych a drevárskych výrobkoch a poznávanie regiónov partnerských krajín.

            V januári 2014 vycestujú do Nemecka traja pedagógovia a traja žiaci so zameraním na drevárstvo a nábytkárstvo.

             

          •  

            Projekty podporované Európskou úniou

            Strednej odbornej škole technickej na Kukučínovej 23 v Košiciach boli schválené dva projekty podporované Európskou úniou:

            _____________________________

            1.

            Operačný program - OP Vzdelávanie

            Prioritná os: 1 Reforma systému vzdelávania a odbornej prípravy

            Opatrenie: 1.1 Premena tradičnej školy na modernú

            Názov projektu:  Mechanik hasičskej techniky - odborník pre záchranu života a majetku v stavebníctve

            _________________________________________

            2.

            Operačný program - OP Vzdelávanie

            Prioritná os: 3 Podpora vzdelávania osôb s osobitými vzdelávacími potrebami

            Opatrenie: 3.1 Zvyšovanie vzdelanostnej úrovne príslušníkov marginalizovaných rómskych komunít

            Názov projektu: Elokované pracoviská SOŠt Košice - zvyšovanie vzdelanostnej úrovne príslušníkov marginalizovaných rómskych komunít.

             

            Tento projekt sa začal realizovať 16. októbra 2013.

          •  

            Projekt Comenius

            Industrial Past - Green Future

            Priemyselná minulosť - Zelená budúcnosť

            Ide o bilatelárny projekt zameraný na ekológiu a mobilitu žiakov a pedagógov v rámci Poľska a Slovenska. Výmenného pobytu sa musí zúčastniť minimálne 10 žiakov na 10 dní. Žiaci budú spoločne meniť priemyselnú, znečistenú oblasť na turisticky zaujímavé miesto.

            Našim partnerom v tomto projekte je škola v Poľsku Zasadnicza Szkola Zawodova im. Stanislawa Ligonia, Piekary Slaskie.

          •  

            Projekt Leonardo

            Teach Me Wood

            Projekt Teach Me Wood, do ktorého sa v rámci programu Leonardo da Vinci zapojila aj naša škola je určený pre žiakov odborov stolár a operátor drevárskej a nábytkárskej výroby. Žiaci, učitelia a majstri odbornej výchovy z partnerských škôl v Nemecku, Francúzsku, Anglicku, na Islande, v Chorvátsku a Turecku sa s nami postupne počas dvoch rokov podelia o svoje metódy a technológie spracovania dreva.

            Vďaka tomuto projektu získajú aj žiaci zo sociálne znevýhodneného prostredia možnosť vycestovať do zahraničia. Žiaci sa budú dorozumievať v anglickom jazyku, čo pomôže odbúrať jazykovú bariéru aj na maturitnej skúške. Prostredníctvom projektu Teach Me Wood sa žiakom otvoria tiež nové obzory uplatnenia sa na európskom trhu práce.

            Výsledkom projektovej spolupráce budú drevené výrobky, ktoré žiaci spolu vytvoria, technické výkresy k týmto výrobkom ako aj spoločná internetová stránka so všetkými informáciami o projektových aktivitách.

            Koordinátormi projektu sú Ing. Marta Kohútová, Milan Košč a Ivana Koľová.

          • Vyšše odborné štúdium 2381 Q strojárstvo

            Vedenie školy pripravuje pre absolventov štvorročných študijných odborov v skupine odborov strojárstvo a iných odborov otvorenie I. ročníka vyššieho odborného štúdia v študijnom odbore 2381 Q strojárstvo, ktoré končí absolventskou skúškou a získaním titulu Diplomovaný špecialist "DiS". Absolventi našej školy, študijných odborov mechanik požiarnej techniky, mechanik nastavovač a mechanik stavebno-inštalačných zariadení tak majú možnosť pokračovať v štúdiu. Toto pomaturitné štúdium ponúkame aj absolventom študijných odborov na iných stredných školách

            Vzor prihlášky je zverejnený na tejto webovej stránke v časti "Vzory".

            ML 

          • Šport

          • V základnom kole v hádzanej obsadili naši žiaci prvé miesto a postúpili do finále regionálneho kola, v ktorom sa umiestnili na treťom mieste. Postúpili do krajského kola.

            V seminifálovom kole vo volejbale chlapcov sa žiaci našej školy umiestnili na prvom mieste, čím si zabezpečili postup do finále.

            Vo finále regionálneho kola vo futsale získali naši reprezentanti tretie miesto.

                          

          • Jednanie riaditeľov partnerských škôl v Ostrave o ďalšej spolupráci

          • Návšteva partnerskej školy v Ostrave

            V dňoch 28. až 30. januára 2013 sa stretli riaditelia SOŠ technickej v Košiciach a SŠ stavebnej a drevospracujúcej v Ostrave PhDr. Ján Pituch a Ing. Jan Štursa. Prejednali obsah zmluvy o spolupráci, ktorá bude zameraná na výmenu skúseností pedagógov pri vzdelávaní mládeže, výmenné pobyty žiakov a pedagogických zamestnancov, účasť žiakov na súťažiach zručností vo vyučovaných odboroch, na stretávanie vedúcich zamestnancov obidvoch škôl a vzájomná informovanosť o rozvoji škôl.  Riaditeľ SOŠ technickej PhDr. Ján Pituch sa zároveň oboznámil s organizáciou súťaže zručností žiakov  stredných škôl regiónu Moravy v učebnom odbore tesár.

            ML

                  

          • Šťastný rok 2013

          • Všetkým žiakom školy, ich rodičom, pedagogickým, nepedadogickým zamestnacom školy, partnerom a priaznivcom, ako aj žiakom, ktorí majú záujem o štúdium na našej škole želám zdravie, šťastie, rodinnú pohodu, študijné a pracovné úspechy. PhDr. Ján Pituch, riaditeľ

          • Projekt Leonardo - prípravné stretnutie v Estónsku

          • Projekt Leonardo

            V dňoch 7.1.2013 - 11.1.2013 sa učiteľky školy Ing. Marta Kohútová a Ivana Koľová zúčastnili v estónskom Rakvere na prípravnom stretnutí podprogramu Leonardo - multilaterálne partnerstvo.. Cieľom stretnutia bolo zoznámenie sa jednotlivých partnerov  a vytýčenie cieľov možnej budúcej spolupráce. Stretnutie sa uskutočnilo na Rakvere Ametikool (Rakvere Vocational School). Budúcimi partnermi v projekte "Teach me wood"  by mali byť stredné školy z Francúzka, Nemecka, Estónska, Islandu  a Turecka. V rámci pracovného programu bola vypracovaná prihláška, ktorá bude podaná do 23.02.2013 do národnej agentúry a v prípade schválenia spolupráca bude trvať v rokoch 2013 – 2015.

            MK

             

          • Odovzdávanie hasičskej techniky

          • Dňa 30. 10. 2012 odovzdal riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach plk. Ing. Jozef Fedorčák ďalšiu hasičskú techniku, ktorá bude slúžiť pre teoretické a praktické vyučovanie žiakov študijného odboru mechanik hasičskej techniky.

                 

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje