• Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s.

          • Pred pár dňami slávnostne ukončili štúdium v poradí už druhí absolventi odboru "technik-vodár-vodohospodár"Hlavným cieľom tohto odboru na SOŠ technickej na Kukučínovej ulici v Košiciach je poskytovať vyprofilovaných absolventov, ktorých Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s. podporuje a zaúča už počas štúdia. Navyše im po úspešnom ukončení školy garantuje aj prácu v niektorom z jej deviatich závodov.Minuloroční absolventi už našli svoje uplatnenie vo VVS, a.s. a čoskoro k nim pribudnú aj noví absolventi. Z 18 študentov sa niektorí rozhodli pokračovať ďalej v štúdiu na vysokých školách, ďalší smerujú do praxe. Prví traja sa už o pár dní stanú plnohodnotným pracovníkmi Závodu Košice.Držíme im palce!

          • Online stretnutie ISIC preukazov

          • Vážení rodičia, milí stredoškoláci!
            Radi Vás privítame na krátkom online stretnutí.
            Dozviete sa prečo a ako je potrebné predlžiť platnosť ISIC preukazu.
            Zodpovieme Vaše otázky k využitiu preukazov.
            Termíny a linky stretnutí nájdete tu:
            https://isic.sk/onlinestretnutia/
            Vyberte si svoj čas a vyhrajte peknú cenu!
            Vidíme sa 
            Tím ISIC

          • Aktuálne - otvorenie stredných škôl pre všetkých žiakov školy

          • Otvorenie stredných škôl

            Podľa mapy bude okres Košice IV. od pondelka 10. 5. 2021 v ružovej fáze, to znamená, že sa otvoria stredné školy pre žiakov všetkých ročníkov a vyučovanie bude prebiehať prezenčnou formou. Oznamujeme žiakom našej školy, že vzhľadom k tomu, že v pondelok 10. 5. 2021 sa budú konať prijímacie skúšky pre žiakov 9. ročníka ZŠ, ktorí sa prihlásili na našu školu do študijných odborov, všetci žiaci všetkých ročníkov našej školy prídu na prezenčné vyučovanie v utorok 11. 5. 2021. Školský internát bude otvorený a bude zabezpečené aj stravovanie žiakov. Nástup na internát je možný v pondelok od 16. 00. Žiaci vo veku do 18 rokov - bez testu, žiaci vo veku nad 18 rokov - bez testu, s vyhlásením o bezinfekčnosti.

          • Oznámenie pre uchádzačov o štúdium v trojročných učebných odboroch

          • Oznamujeme uchádzačom o štúdium na našej škole v učebných odboroch murár, stolár, maliar, krajčír, stavebná výroba a výroba konfekcie, že prijímacie skúšky budú robiť len uchádzači o štúdium v  maturitných odboroch. Teda v trojročných učebných odboroch murár, stolár, maliar, krajčír, stavebná výroba a výroba konfekcie sa prijímacie skúšky nekonajú. Uchádzači dostanú rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí po 3. máji 2021!

          • Prijímacie konanie

          • Aktualizácia

            Dňa 10. mája 2021 sa uskutočnia prijímacie skúšky pre žiakov 9. ročníka základnej školy, ktorí si podali prihlášku na našu školu do študijných odborov v druhom termíne. 

            Skúšky sa konajú z matematiky a slovenského jazyka. Začiatok je stanovený na 9,00, z organizačných dôvodov príchod do školy na 8,30. Pri vstupe do školy sa už žiak nemusí preukázať testom na Kovid-19. V priestoroch školy musia mať na tvári nasadené ochranné rúško

            Prineste si so sebou písacie potreby, občiansky preukaz a pozvánku, ktorú ste dostali od našej školy. Premyslite si prosím voľbu etickej a náboženskej výchovy, záujem o internát a prípadný záujem o iný cudzí jayzyk ako anglický (ak by bola možnosť voľby). Tieto informácie budeme zbierať po vykonaní testov. Zároveň prosíme zákonných zástupcov, ktorí neuviedli mená a adresy oboch zákonných zástupcov na prihláške, aby vyzbrojili svoje deti chýbajúcimi údajmi a v ideálnom prípade aj e-mailovými adresami oboch rodičov. 

            Vopred upozorňujeme, že do budovy školy rodičia nebudú môcť vstúpiť, budú môcť počkať svoje deti na školskom dvore v primeraných rozostupoch. 

             

            Učebné odbory - trojročné a dvojročné skúšky nekonajú.

            Za pochopenie ďakujeme

          • Nástup do školy

          • Aktualizácia

            Od pondelka 26. 4. 2021 nastupujú končiace ročníky - štvrtáci, tretie ročníky trojročných odborov a druhý ročník dvojročných učebných odborov, na prezenčné vyučovanie. Internát je pre nich otvorený, ubytovanie bude zabezpečené po jednej osobe na izbe. Zároveň sa začína variť v školskej kuchyni, teda a budú môcť aj stravovať. Vyučovanie je povinné a podmienené platným testom plnoletého žiaka, testom neplnoletého žiaka a jedného rodiča. 

            Čestné vyhlásenie podáte elektronicky na Edupage stránke (po prihlásení plnoletého žiaka alebo rodiča neplnoletého žiaka), test bude len k nahliadnutiu pri vstupe do školy. 

            Ostatné triedy budú mať vyučovanie zatiaľ dištančne,  a v malých skupinách prezenčne pre žiakov, ktorí sa nemôžu učiť dištančne.

          • Zmeny vo vyučovaní od 1. marca 2021

          • 1. marca 2021 sa začínajú končiace ročníky vyučovať prezenčne. 3. ročník učebných odborov - murár, stolár, strechár a krajčírka, 2. ročník dvojročných učebných odborov - stavebná výroba a výroba konfekcie a 4. ročník študijných odborov - MHT, MSIZ, TVV, TEZ, SPO, OOMP prídu do školy.

            Plnoletý žiak je povinný sa preukázať negatívnym testom najviac 7 dní starým a čestným vyhlásením.

            Neplnoletý žiak je povinný sa preukázať negatívnym testom najviac 7 dní starým a kópiou negatívneho testu najviac 7 dní starého svojho zákonného zástupcu a čestným vyhlásením zákonného zástupcu a žiaka. 

            Zamestnanec je povinný preukázať sa negatívnym testom najviac 7 dní starým a čestným vyhlásením.

            Plnoletý žiak : plnolety_ziak.docx

            Zákonný zástupca a neplnoletý žiak: ziak_-_zz.docx

            Zamestnanec: zamestnanec.docx

            Žiadam všetkých, aby reagovali na správy, telefonáty aj maily od svojich triednych učiteľov. Len tak dosiahneme hladký priebeh nástupu na prezenčné vyučovanie. 

          • Vyučovanie od 8. februára 2021

          • Zriaďovateľ KSK dnes popoludní rozhodol, že žiaci 8.2.2021 do škôl nenastúpia. Termin nástupu zatiaľ stanovil na 1.3.2021, teda po jarných prázdninách.

          • Projekt "Modernizácia vyučovania odborných predmetov a informatiky

          • V školskom roku 2020/2021 sme sa zapojili do projektu "mikrobity", v ktorom sme získali grant 1000 € na nákup mikrobitov a rôzneho príslušenstva, ktoré poslúžia žiakom rôznych odborov na odborných predmetov aj informatiky. Žiaci sa prostredníctvom mikrobitu zoznámia s programovaním a s činnosťou rôznych senzorov. 

            Verím, že aj keď nám priebeh projektu narušila všade prítomná Korona, že sa tejto príležitosti zhostíme a že mikrobity nájdu uplatnenie aj na odborných predmetoch, čo má byť prioritou tohto projektu. 

          • 2. kolo prijímacieho konania

          • Pozor, deviataci

            Neuspeli ste v prvom kole? Ponúkame vám voľné miesta v štvorročných študijných odboroch s maturitou:

            3667 K technik vodár vodohospodár

            3658 K mechanik stavebnoinštalačných zariadení

            3693 K technik energetických zariadení budov

            2697 K mechanik elektrotechnik

            Tak šup - šup využite šancu, kým nebude neskoro. 

            Internát, telocvičňa, ihrisko, jedáleň aj dielne priamo v areáli školy. Všetko pár minút od centra mesta.

          • Predĺženie platnosti Preukazu žiaka ISIC/EURO<26

          • Platnosť Preukazu žiaka ISIC/EURO<26 sa predlžuje v dvoch krokoch:

            1)      Nalepením známky ISIC 09/2021, ktorú si všetci žiaci môžu objednať v škole od 1.6.2020 si budú môcť žiaci/rodičia objednať známky individuálne cez e shop priamo s doručením domov - https://www.objednaj-preukaz.sk/produkt/znamka-isiceuro/. Od druhej polovice augusta bude možné objednať známky opäť aj cez školy

            2)      Poslaním SMS (3€) a priložením preukazu k školskému alebo verejnému terminálu.

             

            Pre úspešné predĺženie platnosti Preukazu žiaka ISIC/EURO<26 bude potrebné:

            a)       Objednať známky ISIC 09/2021 (10€) .

            b)      Známku ISIC 09/2021 si žiak/jeho rodič môže objednať aj cez internet na stránke www.objednaj-preukaz.sk  (známka príde žiakovi domov, platí sa poštovné).

            c)      Žiaci poslať sms (v hodnote 3€) a priložiť preukaz k terminálu na škole alebo k niektorému z verejných terminálov. Zoznam verejných terminálov nájdete tu: https://isic.sk/aktivacia-dopravy-pocas-prazdnin/  

             

             

            Akékoľvek otázky rodičov a žiakov týkajúce sa predĺženia platnosti preukazov smerujte priamo na nás – cieľom je, aby Vás žiaci zaťažovali čo najmenej. Kontakty na spoločnosť TransData, ktorá zabezpečuje čipovú platnosť preukazu, a Združenie CKM SYTS, ktoré zabezpečuje vizuálnu platnosť preukazu, nájdete tu:

             

            CKM SYTS: Jozef Škvarek 0908 964 055 jskvarek@ckmsyts.sk 

                  Simona Bezáková 0905 934 485 sbezakova@ckmsyts.sk

            Transdata: Jana Chovancová 0905 384 092 preukazziaka@transdata.sk

          • Výsledky prijímacieho konania

          • 1. Ak Vám do 29. mája 2020 nebolo elektronicky, prostredníctvom EduPage alebo poštou zaslané Rozhodnutie o prijatí/neprijatí uchádzača na štúdium, prosím kontaktujte školu. Proti rozhodnutiu riaditeľa školy má zákonný zástupca uchádzača právo v stanovenom termíne podať odvolanie.

            2. Zákonný zástupca uchádzača do 04. 06. 2020 doručí strednej škole potvrdenie o nastúpení žiaka na štúdium, alebo potvrdenie o nenastúpení žiaka na štúdium. Záväzné potvrdenie o nastúpení/nenastúpení žiaka na štúdium (je prílohou rozhodnutia) je možné doručiť cez informačný systém základnej školy (EduPage), alebo odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu, alebo poštou na adresu školy. Rozhodujúci je dátum doručenia strednej škole.

            3. Uchádzač, ktorý potvrdí záujem o štúdium na SOŠ technickej, spolu s potvrdením o nastúpení žiaka na štúdium doručí elektronicky alebo poštou na adresu školy vyplnené tlačivo Žiadosť o vydanie Preukazu žiaka - ISIC karta (je prílohou rozhodnutia).

            4. Ak uchádzač do 04. 06. 2020 nedoručí strednej škole potvrdenie o nastúpení/nenastúpení žiaka na štúdium, bude sa to považovať za nezáujem o štúdium na strednej škole zo strany uchádzača a rozhodnutie, ktorým bol uchádzač prijatý na štúdium na strednej škole, je neplatné.

            5. Riaditeľ školy do 05. 06. 2020 zverejní počet obsadených miest a počet voľných miest na adrese https://soskuke.edupage.org/a/vysledky-prijimaciek 

            6. Riaditeľ školy do 15. 06. 2020 oznámi možnosť vydať rozhodnutie o prijatí nasledujúcim uchádzačom zo zoznamu uchádzačov podľa výsledkov prijímacieho konania, ktorí podali odvolanie, ak uchádzač nepotvrdil nástup na inú strednú školu.

            7. V prípade otázok sa môžete informovať na tel. č. 055/62 280 31

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje