• Plán odborov pre školský rok 2017/2018

            Naša škola plánuje v školskom roku 2017/2018 otvoriť nasledovné študijné a učebné odbory:

            študijné odbory: mechanik hasičskej techniky, ochrana osôb a majetku pred požiarom, staviteľstvo (požiarna ochrana), technik vodár vodohospodár, mechanik nastavovač (stavebné stroje), mechanik stavebno-inštalačných zariadení, mechanik elektrotechnik, technik energetických zariadení budov

            učebné odbory: murár, maliar, stolár, strechár, krajčír

            Informácie získate na čísle 055 6228031 kl. 14 alebo 15

          • Nové zvonenie

          • Pozor!!!

            Nové zvonenie

            Od 19. septembra 2016 dochádza k zmene zvonenia. Prvá hodina začína o 8,00 hod. Mení  sa aj začiatok vyučovania v pondelok - od 19.9.2016 sa začína vyučovanie v pondelok prvou vyučovacou hodinou, respektíve podľa rozvrhu. Zároveň sa mení aj deň príchodu na internát. Žiaci už nebudú prichádzať v pondelok ráno, ale už v NEDEĽU medzi 18,00 až 21,00.  V prípade sviatkov, prázdnin, či iných mimoriadnych voľných dní budú žiaci prichádzať na internát vždy večer pred začiatkom vyučovania.

            Podrobný rozpis zvonenia si môžete pozrieť v sekcii "O škole / zvonenie"

          • Módna línia mladých“

            - súťaž stredných odborných škôl , jeho 11. ročník sa uskutočnil 15. apríla 2016 v priestoroch Čierneho orla / PKO v Prešove. Organizátorom tejto súťaže bola naša škola SOŠ podnikania pod záštitou Ministerstva školstva, vedy výskumu a športu SR, ďalej Prešovského samosprávneho kraja a Okresného úradu odboru školstva v Prešove. Prostredníctvom celoslovenskej súťaže s medzinárodnou účasťou sa podporilo stretnutie mladých módnych návrhárov stredoeurópskeho regiónu. 11. ročníka Módnej línie mladých sa zúčastnilo 12 škôl zo Slovenska, 3 školy z Čiech, dve školy z Ukrajiny a jedna škola z Poľska. Počas súťaže bolo predvedených 500 modelov v 120 vystúpeniach. Medzinárodná účasť zvýšila súťažnú, odbornú aj organiza čnú úroveň. Celkovo súťažnej módnej prehliadky sa zúčastnilo viac ako 300 účastníkov – žiakov a pedagógov. Študenti stredných škôl súťažili v ôsmych kategóriách: voľná tvorba, scénická a historická odevná tvorba, bielizeň a plavky, športové odevy, zvrchníky (plášte, kožuch, bundy, odevy z usní), módne doplnky, vychádzkové odevy a spoločenské odevy.
            V rámci súťaže boli všetky modely a kolekcie hodnotené odbornou komisiou v zložení: Ing. Lenka Holubová /PSK/, doc. Branislav Jelenčík ArtD., Katarína Halasová, Izabela Komjati, Mgr. art. Oliver Filan a Akad. mal. Anna Hausová.

            Naša škola sa po prvykrát zúčastnila tejto súťaže ,reprezentovali ju žiaci 1.G a 3.G triedy odboru krajčír - dámske odevy pod vedením Magdalény Marčákovej . Súťažili sme v troch kategoriách : Voľná tvorba - kolekcia pod názvom Pyžamová párty, Vychádzkové odevy - kolekcia pod názvom Čipka je hra / kolekcia sukní s použitím čipky/, Spoločenské odevy - kolekcia pod názvom V jednoduchosti je krása / kolekcia spoločenských šiat /

            /presov.korzar.sme.sk/módna-línia-mladých/

            /www.teraz.sk/regiony/súťaž-módna-línia-mladých/

             

          •  

            Dňa 12.4.2016 sa v Žiline uskutočnil už 7. ročník športovo-vedomostnej súťaže "Tímový záchranár", ktorej sa zúčastnili aj žiaci našej školy študijného odboru "Mechanik hasičskej techniky". Po úspešnom zvládnutí vedomostnej časti žiaci pokračovali v športovej časti v rôznych disciplínach : zapojenie B hadíc s prúdnicami, vyslobodzovanie osoby z vraku vozidla, vytiahnutie bremena do 2. poschodia, preskočenie bariéry, rozvinovanie a zvinovanie C hadíc, ťahanie vozidla, a to všetko v behu s autonómnym dýchacím prístrojom na chrbáte. Ďakujeme žiakom za vzornú reprezentáciu, súťaže sa zúčastnili Dominik Procházka, Samuel Vrábeľ, Patrik Ondisz, Štefan Kanis, Martin Raščák, Ján Baluch, Viktória Poradová, Kováčová Dana

          • Od 29. 2. 2016 do 4. 3. 2016 a od 7. 3. 2016 do 11. 3. 2016 absolvuje ďalších 60 žiakov lyžiarsky výcvik, jedna skupina v lyžiarskom stredisku Ľubovnianske kúpele a druhá skupina v stredisku na Čingove. Januárová skupina bola v lyžiarskom stredisku v Drienici. Žiaci majú pobyt (ubytovanie, stravovanie a skipasy) zadarmo

          • Prvý podpredseda Cechu strechárov Slovenska a člen Predstavenstva CSS Ing. Vladimír Regec a ďalší traja členovia CSS navštívili našu školu. S vedením školy dohodli postupy vo vzájomnej spolupráci, keďže absolventi učebných odborov strechár a tesár sú na trhu práce veľmi žiadaní.

             
            Fotka používateľa Stredná odborná škola technická, Kukučínova 23, Košice.
            Fotka používateľa Stredná odborná škola technická, Kukučínova 23, Košice.
          • Od 1. 9. 2016 otvárame nový študijný odbor Technik vodár vodohospodár, ktorého dokumenty na experimentálne overovanie spracovali naši pedagogickí zamestnanci. Tento odbor si vyžiadal trh práce, a to predovšetkým Asociácia vodárenských spoločností Slovenska a Slovenský vodohospodársky podnik, š. p. Banská Štiavnica. V súvislosti s tým navštívil dňa 4. 2. 2016 Strednú odbornú školu technickú v Košiciach štátny tajomník Ministerstva životného prostredia SR pán Ing. Vojtech Ferencz, PhD., oboznámil sa s výchovno-vzdelávacím procesom a porozprával sa aj so žiakmi.

             
            Fotka používateľa Stredná odborná škola technická, Kukučínova 23, Košice.Fotka používateľa Stredná odborná škola technická, Kukučínova 23, Košice.Fotka používateľa Stredná odborná škola technická, Kukučínova 23, Košice.
          • Ďakujeme prezidentovi Asociácie vodárenských spoločností Slovenska a generálnemu riaditeľovi VVS, a.s. Košice pánovi Ing. Stanislavovi Hrehovi, PhD., členom vedenia VVS, a.s. a riaditeľom závodov v jednotlivých okresoch východného Slovenska za návštevu v našej škole, za podporu a ponuku spolupráce pri zabezpečovaní výchovno-vzdelávacieho procesu žiakov v novom študijnom odbore 3667 K technik vodár vodohospodár, ktorý začneme učiť od 1. 9. 2016. Veríme, že naša spolupráca bude aktívna a prospešná. Je to veľmi perspektívna spolupráca. V školskom roku 2016/2017, teda od 1. 9. 2016 by malo v tomto odbore študovať minimálne 20 žiakov.

            Príďte k nám študovať študijný odbor 3667 K technik vodár vodohospodár, čaká Vás perspektívna budúcnosť!

          •  

            Žiačka našej školy Mária Anna Vasiliková sa v krajskom kole olympiády v nemeckom jazyku umiestnila na krásnom treťom mieste. Blahoželáme!

          • Predstavitelia Odštepného závodu v Košiciach Slovenského vodohospodárskeho podniku, š. p. Banská Štiavnica pod vedením riaditeľa OZ Ing. Romana Ivanča, PhD. si obzreli školské a dielenské priestory. Plne podporujú nový študijný odbor technik vodár vodohospodár a konštatujú nedostatok kvalifikovaných pracovníkov v oblasti vodného hospodárstva. Na rokovaní sa dohodli postupy spolupráce v nasledujúcom období. Poskytnite túto informáciu žiakom končiacim štúdium na základných školách!!!! Máme snahu vzdelávať kvalifikovaných odborníkov uplatniteľných na trhu prácu, v tomto prípade konkrétne v oblasti vodárenstva a vodného hospodárstva. Každý deň sa na každom kroku s vodou stretávame a túto sa treba permanentne starať. Deviataci neváhajte, ide o veľmi potrebný a atraktívny odbor.

          • Žiaci našej školy sú od 18. 1. 2016 na lyžiarskom výcviku v zimnom stredisku v Drienici. Je ich tridsať a výcvik vedú učitelia Mgr. M. Vikartovský a Mgr. Róbert Smrčo.

             
            Fotka používateľa Stredná odborná škola technická, Kukučínova 23, Košice.
            Fotka používateľa Stredná odborná škola technická, Kukučínova 23, Košice.
          • Od 1. 9. 2016 otvárame nový študijný odbor na našej škole ako jedinej na Slovensku.

            Fotka používateľa Stredná odborná škola technická, Kukučínova 23, Košice.
          • Technik vodár vodohospodár

            Neváhajte prihlásiť sa a študovať v novom maturitnom odbore Technik vodár vodohospodár. Len my máme v sieti tento odbor, sme jediní na Slovensku. Po skončení štúdia sa môžete uplatniť vo Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, a. s., ktorá má 9 závodov v rámci Košického a Prešovského kraja.

            Voda je život, všetci ju k životu potrebujeme. O vodu je potrebné starať sa.

            Východoslovenská vodárenská spoločnosť vyjadrila novému študijnému odboru technik vodár vodohospodár plnú podporu. Zabezpečí odborníkov na vyučovanie odborných predmetov, zriadi v škole odbornú učebňu, bude sa podieľať na reklame odboru, poskytne žiakom štipendium, vytvorí školské centrum pre vzdelávanie vodárov a čo je najdôležitejšie - zamestná úspešných absolventov.

            Šírte ďalej túto dobrú novinu medzi žiakmi základných škôl a ich rodičmi!!!!

          •  

            Vedenie školy praje všetkým návštevníkom tejto stránky v roku 2016 veľa zdravia, šťastia, rodinnej pohody,             pracovných a výchovno-vzdelávacích úspechov.

          •  

            Sledujte aj našu facebookovú stránku

            https://www.facebook.com/soskuke.edupage.org/

            Ďakujeme za Váš záujem!

            Napíšte nám Vaše otázky a postrehy na e-mail: sos.technicka.kosice@gmail.com! Ďakujeme!

          • Najnovšie správy

            Dňa 12.11.2015 sa naši žiaci II. ročníka odboru murár R. Horváth a L. Pataky zúčastnili súťaže Mladý remeselník, organizoanej SOŠ technickou v Prešove a obsadili krásne I. miesto. Súťažilo 8 družstiev. Blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy!

            26. 11. 2015 sa uskutočnilo podujatie pre žiakov končiacich ročníkov na základných školách pod názvom Škola škole, ktorého sa zúčastnilo 220 žiakov.

            Na našej škole začalo obdobie stužkových slávnosti. Za sebou ju majú žiaci IV.A, IV.B a  IV.E triedy, v stredu čaká stužkovanie žiakov IV.C triedy a v sobotu 12.12.2015 ju absolvujú aj žiaci IV.F triedy. Stužkové slávnosti prispievajú k uvedomeniu si žiakov o dôležitosti zelenej stužky nádeje a všetci si želajú úspešne zmaturovať.

            Riaditeľ školy PhDr. Ján Pituch a zástupca riaditeľa PhDr. Milan Lazorčák absolvovali partnerskú návštevu SPŠ v meste Hranice v Českej republike. Táto škola má v sieti podobné odbory ako naša, a to odbory požiarna ochrana, stavebné materiály, drevárska a nábytkárska výroba, inštalatér, zámočník a pod. Vedenia škôl sa dohodli na budúcej spolupráci v podobe výmeny skúsenosti a vzájomných študijných pobytov. Česká škola má o spoluprácu veľký záujem.

            Na úseku teroretického vyučovania sa realizujú rôzne súťaže a olympiády. Uskutočnila sa súťaž v podobe kvízu "Čo vieš o Košiciach?", žiaci sa pripravujú 8.12.2015 na školské kolo olympiády v anglickom jazyku, 9.12.2015 v slovenskom jazyku, 10.12.2015 olympiády ľudských práv.

            V stredu 2.12.2015 sa uskutočnila Študentská kvapka krvi. Krv darovalo 18 žiakov, traja učitelia a 1 majster odbornej výchovy. Je to krásny čin hodný povšimnutia.

            Na 17. 12. 2015 chystajú žiaci našej školy Vianočnú akadémiu.

            Chceme sa pochváliť aj tým, že náš žiak Stanislav Kompuš je členom skupiny Čhavorenge Idy Kilarovej a pravidelne vystupuje na koncertoch Českej filharmónie. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

             

             

          • Aké odbory otvoríme v školskom roku 2016/2017?

            Študijné odbory

            2411 K mechanik nastavovač (stavebné stroje)

            2447 K mechanik hasičskej techniky

            3341 K operátor drevárskej a nábytkárskej výroby

            3650 M staviteľstvo (požiarna ochrana)

            3656 K operátor stavebnej výroby

            3658 K mechanik stavebno-inštalačných zariadení

            3667 K technik vodár vodohospodár

            3964 M ochrana osôb a majetku pred požiarom

            Učebné odbory

            2683 H 11 elektromechanik - silnoprúdová technika

            3355 H stolár

            3661 H murár

            3663 H tesár

            3675 H maliar

             

             

          • Približne 5000 mladých ľudí, zdravotne znevýhodnených aj zdravých detí, sa stretlo včera na festivale v Pribeníku. Boli medzi nimi aj žiaci našej školy. Na programe dňa boli ukážky remesiel, kadernícke a kozmetické prezentácie, módne prehliadky, barmanská šou, gurmánske špeciality, športové súťaže, jazdecká škola, aranžovanie kvetín, ukážky práce kynológov a vystúpenia mladých umelcov. Hviezdou programu bola skupina Peter Bič Project.

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje