•  

            Predseda Košického samosprávneho kraja pán JUDr. Zdenko Trebuľa

            sa aktívne zúčastnil otvorenia školského roka 2015/2016 v našej škole.

          • Nový študijný odbor v našej škole

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky - sekcia regionálneho školstva schválilo experimentálne overovanie študijného odboru 3667 K technik vodár vodohospodár od 1. septembra 2016. Výchovno-vzdelávací proces v tomto odbore bude zabezpečovať Stredná odborná škola technická, Kukučínova 23, Košice.

          • Upriamenie pozornosti

            Keď si chcete pozrieť aktuality zo života školy, kliknite na odkaz Facebook. Ďakujeme, že máte záujem o našu stránku.

          •  

            Správa

            Ve dnech 22. - 23. 1. 2015 na Výstavišti v Letňanech při výstavě Střechy Praha 2015 proběhla soutěž Mladý malíř 2015 pořádaná Cechem malířů a lakýrníku ČR.

            SOUTĚŽ UČŇŮ "MLADÝ MALÍŘ 2015" PRAHA

             

             

            Ve dnech 22. - 23. 1. 2015 na Výstavišti v Letňanech při výstavě Střechy Praha 2015 proběhla soutěž „Mladý malíř 2015“ pořádaná Cechem malířů a lakýrníku ČR.

            Soutěžila dvoučlenná družstva z deseti škol s mezinárodní účastí.

            Během těchto 2 dnů, na připravených stojanech, soutěžící předvedli své umění v povinné a volné tvorbě.

            Všichni soutěžící náročný úkol splnili a připravili nelehký úkol hodnotící komisi. Tak jako v loňské soutěži tak i letos návštěvníci výstavy obdivovali práce učňů.

             

            Za našu školu sa súťaže zúčastnili žiaci Peter Štefanovič a Tomáš Škovran.

             

             

          •  

            Valentínska kvapka krvi

            Štrnásť žiakov našej školy 28. januára 2015 darovalo krv. Ďakujeme.

          •  

            Druhý workshop

            12. februára 2015 o 11.00 hodine sa uskutoční druhý workshop organizovaný v súvislosti s projektom podporovaným EÚ "Elokované pracoviská SOŠt".

          •  

            Do druhého polroka školského roka 2014/2015 postúpilo 1042 žiakov v 52 triedach, ktorých vyučuje 117 pedagogických zamestnancov.

          •  

            Snem Cechu strechárov Slovenska

            Dňa 6. 2. 2015 sa bude konať 19. snem Cechu strechárov Slovenska v Liptovskom Jáne. Okrem iného chce vedenie školy na tomto sneme požiadať o stanovisko členov k budúcnosti strechárskych učebných odborov. Kvalifikovaných odborníkov je na trhu práce veľmi málo.

          •  

            Pripravujeme nový študijný odbor Technik vodár vodohospodár

            Pedagogickí zamestnanci školy pod vedením zástupcu riaditeľa spracovali návrh školského vzdelávacieho programu študijného odboru Technik vodár vodohospodár. Tento program bol predložený na posúdenie Asociáciii vodárenských spoločností Slovenskej republiky. Veríme, že po schválení tohto odboru bude zo strany žiakov základných škôl o štúdium záujem, pretože vodárenské spoločnosti v Slovenskej republike súrne potrebujú kvalifikovaných odborníkov.

            Sektorová rada pre vodu a životné prostredie SR zaujala k návrhu pozitívne stanovisko.

          • PopVat – Popularizácia vedy a techniky na Slovensku

            Centrum vedecko-technických informácií Slovenskej republiky realizuje národný projekt s názvom PopVat  Popularizácia vedy a techniky na Slovensku, ktorého cieľom je zvýšiť povedomie širokej verejnosti o vedeckej činnosti, dosiahnutých výskumno-vývojových výsledkoch a ich možnej aplikácii v praxi. 

             

            Z uvedeného dôvodu sa na Vás obraciame s prosbou o vyplnenie on-line dotazníka

             http://anketa.cvtisr.sk/index.php/376224/lang-sk .

             

            Pre úplnosť uvádzame, že dotazník je určený žiakom a študentom vo veku od 14 do 18 rokov, a preto Vás žiadame o distribúciu tohto mailu, resp. dotazníku Vašim študentom.

            Poprosíme Vás o vyplnenie dotazníka zo strany študentov do 04.02.2015.

             

            Projekt je zameraný na popularizáciu vedy a techniky najmä v rámci troch hlavných cieľových skupín.

            Jednou z nich je aj mládež vo veku od 14 do 18 rokov. Na dosiahnutie cieľa bude volených niekoľko nástrojov, ktoré budú inovačnou, zábavnou a motivačnou formou pozitívne ovplyvňovať názory mladej generácie na vedu a výskum a aktívne pôsobiť na dospievajúcu mládež pri voľbe budúceho povolania v niektorej z oblastí vedy a techniky.

             

            Medzi aktivity, ktorými sa bude pôsobiť na mládež, možno zaradiť napríklad: vedecko-popularizačné multimediálne programy a prezentácie, výstavy, súťaže, konferencie, semináre a workshopy zamerané na zvyšovanie záujmu mladých ľudí o vedu a techniku a pod.

             

            O výsledkoch analýz sa môžete informovať prostredníctvom stránky www.popvat.cvtisr.sk

             

             

            Ďakujeme za spoluprácu a Váš čas.

             

            S pozdravom kolektív NCP VaT a kolektív projektu PopVaT

             
          •  

            STOP!

            Pre ďalšie štúdium si určite vyber našu školu, budeš spokojný.

          •  

            Dni otvorených dverí

            Každú stredu si môžu žiaci základných škôl a ich rodičia pozrieť priestory a výchovno-vzdelávací proces na teoretickom a praktickom vyučovaní. Túto možnosť už využilo veľa žiakov. Očakávame aj ďalších.

          •  

            Technický riaditeľ Ing. Augustín Branislav z firmy KEMA stavebné materiály, s.r.o. v centre odborného vzdelávania

            Touto firmou boli pedagógom a žiakom školy a satelitných škôl odprezentované nové technológie a postupy používané pri sanácii vlhkých múrov. Aktivita sa uskutočnila vo forme odbornej teoretickej a názornej prezentácie, videofilmu, fotografií, makiet, odborných textov a katalógov. V programe bola aj praktická ukážka nanášania, stierania a štruktúrovania sanačnej omietky na cvičnom múre zástupcom firmy. Tieto postupy si odskúšali aj žiaci školy.

            Aktivity sa zúčastnilo 41 účastníkov.

          •  

            Alca plast v Centre odborného vzdelávania a prípravy

            Modernú sanitárnu techniku prezentovala firma Alca plast, s.r.o. žiakom a pedagogickým zamestnancom školy v priestoroch centra odborného vzdelávania a prípravy dňa 26. 11. 2014. Aktivity sa zúčastnilo 66 účastníkov.

          •  

            Krajské oslavy Dňa študenstva v našej škole

            Slávnostné stretnutie predsedu Košického samosprávneho kraja JUDr. Zdenka Trebuľu s ocenenými žiakmi pri príležitosti Dňa študenstva sa konalo v priestoroch SOŠ technickej v Košiciach dňa 20.11.2014.

            Zároveň sa v našej škole konalo zasadnutie školskej komisie Zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja.

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje