• Záverečné skúšky - aktualizácia

          • Milí žiaci. z dôvodu súčasnej mimoriadnej situácie prebiehajú záverečné skúšky netradičným spôsobom - administratívne. Na základe vašich známok počas celého štúdia boli vypočítané priemerné známky, ktoré by ste mali mať na vysvedčení o záverečnej skúške. Tieto známky máte zverejnené a do troch pracovných dní ich máte potvrdiť, alebo vzniesť písomnú námietku. Ak známky nepotvrdíte, ani nedoručíte do školy písomnú námietku, budú známky považované za schválené a následne budú vytlačené vysvedčenia. Ak niekto doručí námietku, bude musieť vykonať riadnu záverečnú skúšku pred skúšobnou komisiou. Prosím teda do 29. mája potvrdiť alebo namietať známky. 

            Známky sú potvrdené, na dokladoch sa pracuje. Buďte trpezliví. Predpoklad odovzdávania vysvedčení bude nasledujúci týždeň - približne 10. jún. Určite to oznámime na tomto mieste. 

          • Maturitné skúšky - aktualizácia

          • Milí maturanti, 

            keďže ste boli všetci spokojní so známkami, aké ste dostali. maturitné skúšky sa uzvareli, vysvedčenia sú vytlačené a podpísané, čakajú už len na Vás.

            Aby sme dodržali všetky nariadenia týkajúce sa súčastného "korona - stavu", zverejňujem harmonogram odovzdávania maturitných vysvedčení a ostatných dokladov. 

            IV. A - 1.  jún - učebňa č. 12

            IV. B - 1. jún - učebňa č. 24 

            IV. C - 2. jún - učebňa č. 13

            IV. D - 3. jún - učebňa č. 33

            Presnejší časový harmonogram Vám oznámia triedni učitelia. 

            Prajem Vám krásne posledné prázdniny, dúfam, že už bez rúšok a veľa šťastia v ďalšom živote. 

          • Dištančné vzdelávanie

          • Milí žiaci, toto neočakávané voľno od dochádzania do školy neznamená, že máte prázdniny. V prvom rade v záujme zachovania zdravia zdržujte sa doma, ak už musíte z domu, zoberte si rúška, v ideálnomprípade aj rukavice. 

            Zároveň Vás chcem vyzvať, aby ste sledovali úlohy, ktoré Vám zadávajú učitelia na našej stránke, aj prostredníctvom e-mailov. Snažte sa pracovať ako sa najviac dá. S problémom sa vždy obráťte na svojich vyučujúcich, prípadne triednych učiteľov. Najmä na maturantov apelujem, aby sa naozaj venovali učeniu. Nevieme, ako to skončí, ale určite si všetci prajeme, aby ste úspešne maturovali, preto nepodceňujte situáciu a naozaj sa venujte úlohám. 

            Verím, že toto obdobie nepotrvá dlho a že ho všetci prežijeme v zdraví. 

          • Usmernenie ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR vo veci prerušenia vyučovania v školách a školských zariadeniach

          •  Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa ustanovenia § 3 ods. 8 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. Ministerstva školstva SR o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 prerušuje vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.   Toto prerušenie sa predlžuje až do odvolania.

            Riaditelia zabezpečia podľa podmienok a možností samoštúdium žiakov prostredníctvom elektronickej komunikácie s pedagogickými zamestnancami školy.

            Externá časť a písomná forma internej časti maturitnej skúšky v školskom roku 2019/2020 sa presúva na obdobie od 31. marca 2020 do 3. apríla 2020. 

            Externá aj písomná forma internej časti MS sa ruší. 

          • P o ď a k o v a n i e

          • Stredná odborná škola technická, Kukučínova 23, Košice týmto vyjadruje

            poďakovanie vydavateľstvu PORADCA

            za podporu projektu podporovaného ESF

            312011J881 Rozšírenie vzdelania – ďalšia šanca pracovného uplatnenia

            dodaním literárnych pomôcok.

            Vydavateľstvo PORADCA tým prispelo k úspešnej implementácii projektu

            realizovaného v rámci operačného programu Ľudské zdroje.

          • Rotary club pomáha

          • Rotary Club je známy tým, že podporuje rôzne charitatívne projekty. Sme radi, že v hľadáčiku ich záujmu sme sa ocitli aj my, alebo presnejšie - niektorí naši žiaci. 

            Prvýkrát podporili žiaka tretieho ročníka, ktorý vďaka Rotary Clubu navštívil Taliansko v tenisovom kempe už pred dvoma rokmi. Aj minulý školský rok bola z ich strany veľká snaha, no tentokrát sklamal náš adept. V tomto školskom roku opäť podávajú pomocnú ruku žiakovi, ktorý nemá na ružiach ustlané. A ja len dúfam, že pomov padne na úrodnú pôdu. 

            Nie každý má doma ideálne podmienky pre svoj rast a rozvoj, nie každý oplýva hmotnými statkami. No prostredníctvom RC sa môžu niektorí z nich presvedčiť, že cestu do sveta otvárajú aj statky nehmotné. Ak je vidieť snahu, dravosť a schopnosti, ak sa k tomu pridajú správni ľudia a kúsok šťastia, dosiahnuť sa dá veľa. 

            Ešte raz vďaka

             

          • CONECO 2017

            19. Majstrovstvá Slovenska strechárskych remesiel
            žiakov odborných škôl s medzinárodnou účasťou
            Cech strechárov Slovenska tradične organizuje Majstrovstvá Slovenska strechárskych remesiel žiakov odborných škôl s medzinárodnou účasťou.
            Dvojdňová súťaž sa konala v dňoch 22. a 23. marca 2017 v rámci sprievodného programu odborného stavebného veľtrhu CONECO 2017 na výstavisku INCHEBA Bratislava. Záštitu nad súťažou prevzalo Ministerstvo dopravy a výstavby SR.
            V tomto roku súťažilo na výstave CONECO 2017 šesť dvojčlenných družstiev:
            1/ Stredná odborná škola stavebná, Nitrianska cesta 61, Nové Zámky
            2/ Stredná odborná škola stavebná, Tulipánová 2, Žilina-Bôrik
            3/ Stredná odborná škola technická, Kukučínova 23, Košice
            4/ Stredná odborná škola, Nábrežie mládeže 1, Nitra
            5/ Stredná odborná škola technická, Volgogradská 1, Prešov
            6/ Střední škola stavebních řemesel, Pražská 38, Brno-Bosonohy, ČR.
            Úlohou súťažiacich bolo zhotoviť segment pultovej strechy, namontovať strešné okno, nainštalovať poistnú hydroizoláciu a segment strechy pokryť kovovou strešnou krytinou so skrytým kotvením. Segment pultovej strechy dodala spoločnosť R.J.R., s.r.o., Snina. Šlo o „skladačku pre veľkých chlapcov“ vyrobenú na CNC strojoch. Strešnú krytinu dodal Metrotile CE, s.r.o., Poprad, strešné okná VELUX SLOVENSKO spol. s r.o., Bratislava a poistné hydroizolácie spoločnosti JUTA a. s., Dvůr Králové nad Labem, ČR a Dörken SK, s.r.o., Ivanka pri Dunaji. Súťažná úloha bola vybraná a prispôsobená tak, aby ju súťažné družstvá mohli v časovom limite dokončiť. Tento rok bola zameraná viac na zručnosti v súvislosti s montážou strešného okna a strešného plášťa.
            Na stredných odborných školách totiž opätovne dochádza k poklesu žiakov v strechárskych odboroch a školy majú problém pri zostavovaní súťažných družstiev. Na všetkých školách, ktoré sú členmi Cechu strechárov Slovenska, majú v odbore tesár, strechár a klampiar vo všetkých troch ročníkoch len 120 žiakov! Zúčastnené družstvá predviedli veľmi pekné a vyrovnané výkony. Technickú realizáciu prevzali firmy R.J.R., s.r.o., Snina, Metrotile CE, s.r.o., Poprad, VELUX SLOVENSKO spol. s r.o., Bratislava, JUTA a.s., Dvůr Králové nad Labem, ČR, Dörken SK, s.r.o., Ivanka pri Dunaji, TOR spol. s r.o., Bratislava, ProBet Bohumil Pokštefl st., Bratislava, ALITREX s.r.o., Bratislava a STRECHY DOBRÍK, s.r.o., Liptovské Sliače. Súťaž sa stretla so záujmom širokej odbornej verejnosti, médií a návštevníkov výstavy. Slávnostné vyhlásenie víťazov Majstrovstiev Slovenska strechárskych remesiel žiakov odborných škôl s medzinárodnou účasťou sa uskutočnilo za účasti Ing. Aleny Ohradzanskej a Ing. Vladimíra Jágerského z Ministerstva dopravy a výstavby SR, Ing. Pavla Kovačika, PhD., MBA, Prezidenta Zväzu stavebných podnikateľov Slovenska a zástupcov Partnerských členov CSS a členov Predstavenstva CSS, ktorí sa prihovorili súťažiacim a ocenili ich úsilie.Poďakovanie patrí všetkým organizátorom, garantom, realizátorom a sponzorom podujatia za ich osobný prínos pre úspešný priebeh súťaže ako aj spoluorganizátorovi spoločnosti INCHEBA a. s., Bratislava, bez ktorého by sa toto podujatie nemohlo uskutočniť.Rovnako patrí poďakovanie všetkým súťažiacim, ich majstrom a vedeniam vysielajúcich škôl, za odbornú i materiálnu prípravu súťažných družstiev.

          • Dňa 12.4.2017 sa žiaci našej školy zúčastnili na 8. ročníku Medzinárodnej športovo-vedomostnej súťaže pre študentov stredných škôl a vysokých škôl študujúcich v oblasti ochrany pred požiarmi s názvom: TÍMOVÝ ZÁCHRANÁR.

            Súťaže sa zúčastnili žiaci:
            Družstvo z triedy II.C - študijný odbor Mechanik hasičskej techniky
            Čapó Gabriel
            Kučera Jakub
            Družstvo z triedy III.B - študijný odbor Mechanik hasičskej techniky
            Širilla Rastislav
            Jalč Tomáš
            Družstvo z triedy IV.A - študijný odbor Mechanik hasičskej techniky
            Kanis Štefan
            Raščák Martin

            Na súťaži sa zúčastnilo 21 družstiev zo stredných odborných škôl. V rámci tejto kategórie naše súťažné družstvá sa umiestnili nasledovne:
            Družstvo - Čapó Gabriel a Kučera Jakub sa umiestnili na 5 mieste (v športovej časti získali druhý najlepší čas vo svojej kategórií, žiaľ vo vedomostnej časti dostali 50 trestných sekúnd, čo ich posunulo na 5. miesto)
            Družstvo - Širilla Rastislav a Jalč Tomáš sa umiestnili na 10. mieste
            Družstvo - Kanis Štefan a Raščák Martin sa umiestnili na 14. mieste

          • Nadstavbové štúdium pre rok 2017/2018

          • Stredná odborná škola technická, Kukučínova 23, Košice ponúka záujemcom možnosť externého nadstavbového štúdia v študijných odboroch

            2414 L 01 strojárstvo

            3659 L stavebníctvo

            Prihlášky je možné podať do 30. 5. 2017 poštou na adresu školy alebo osobne na sekretariáte školy.

          • Oprávnenie - Základná odborná príprava technikov PO

            Funkciu technika PO môžu podľa platných predpisov vykonávať len pracovníci s požadovanou kvalifikovanou odbornou spôsobilosťou. V zmysle Zákona č. 314/2001 Z. z., § 11, ods. 7 „odbornú spôsobilosť technika požiarnej ochrany môže získať len fyzická osoba s úplným stredným vzdelaním“. Základná odborná príprava je určená záujemcom, ktorí chcú získať kvalifikáciu a odbornú spôsobilosť technika požiarnej ochrany podľa § 33 ods. 1 písm. a) Vyhlášky MV SR č. 121/2002 Z. z. o požiarn...

            Zobraziť viac
            Fotka používateľa Stredná odborná škola technická.
          •  

            Navštívili sme Podtatranskú vodárenskú prevádzkovú spoločnosť v Poprade a rokovali s generálnym riaditeľom Ing. Robertom Tencerom. Aj táto spoločnosť prejavila veľký záujem o žiakov v študijnom odbore Technik vodár vodohospodár. Člení sa na strediská, ktoré sú v Poprade, vo Svite, vo V. Tatrách, v Kežmarku, v Podolinci, v Starej Ľubovni, v Spišskej Starej Vsi, v Spišskej Novej Vsi, v Levoči, v Spišskom Podhradí, v Spišskej Belej, v Krompachoch a v Gelnici.

             

            Fotka používateľa Stredná odborná škola technická.Fotka používateľa Stredná odborná škola technická.Fotka používateľa Stredná odborná škola technická.
             

             

             
          •  

            Odborná konferencia organizovaná školou za účasti zamestnávateľov zameraná na študijné maturitné odbory.

            Fotka používateľa Stredná odborná škola technická.Fotka používateľa Stredná odborná škola technická.Fotka používateľa Stredná odborná škola technická.Fotka používateľa Stredná odborná škola technická.
             
          • logo

            Stredná odborná škola technická, Kukučínova 23, Košice

            Staňte sa žiakom najväčšej školy na Slovensku a v druhom najväčšom meste na Slovensku?

            Prijímame žiakov z celého východného Slovenska.

            Realizujeme moderný a kvalitný vzdelávací program!

            Poskytujeme ubytovanie, stravovanie a mimoškolské aktivity!

            Neváhajte a vyberte si jeden z atraktívnych

            študijných odborov, ktorých absolventi sú  veľmi žiadaní

             na trhu práce

            2447 K mechanik hasičskej techniky,

            3650 M staviteľstvo (technik požiarnej ochrany)

            3964 M Ochrana osôb a majetku pred požiarom

            3667 K technik vodár vodohospodár

            3693 K technik energetických zariadení budov

            3658 K mechanik stavebno-inštalačných zariadení

            2411 K mechanik nastavovač (stavebné stroje)

            2697 K mechanik elektrotechnik

            Deň otvorených dverí každú stredu od 8.00 do 13.00 hod.

             

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje